Belföld

Óvszer-automaták jöhetnek az iskolákba

ovszer(210x140)(2).jpg (óvszer)
ovszer(210x140)(2).jpg (óvszer)

Egy vállalkozó, Langmár Bettina óvszer-automatákat szeretne elhelyezni az iskolákban a fiatalok biztonságáért – írja az mno.hu. A vállalkozó egy mobilalkalmazást is csinált azért, hogy felvilágosítsa a fiatalokat és eloszlassa a tévhiteket. Az iskolaigazgatók nem repesnek túlzottan az ötlettől, szerintük nincs helye egy ilyen automatának egy iskolában.

Langmár Bettina azért hozta létre a Love Info nevű, szexuális felvilágosítást támogató alkalmazását, mert szerinte fontos, hogy a fiatalok anonim módon és elérhető áron jussanak védekezőeszközökhöz. Szerinte sokakat feszélyez, hogy óvszert kell venniük, így ezt az anonimitást biztosítaná az automata is.

Az automata nem fogyaszt áramot, mert mechanikus működésű, egyszerre 75 darab óvszert tartalmaz, amihez 200 forintos darabáron lehetne hozzájutni. A szerkezet már üzemel az Óbudai Egyetem Kiss Árpád Kollégiumában és egy budapesti szállodában is, viszont a középiskolák egyelőre ellenállnak. Sokuk szerint  „felháborító, hogy be akarja vinni a szexet az iskolákba”.

Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója szerint talán jobb megoldás, ha van egy automata az iskolájukban, mint ha nincs. Azt viszont nem tudja, hogy szembesítené a kilencedikes tanulókat a szerkezettel.

Hajnal Gabriella, a Tamási Áron Általános Iskola és Német Két Tannyelvű Nemzetiségi Gimnázium igazgatója szerint viszont egy ilyen automatának semmi keresnivalója egy iskolában, egyrészt azért, mert szerinte nem kell biztatni a gyerekeket, hogy minél előbb kezdjenek el szexuális életet élni. Szerinte egy ilyen automatának inkább szórakozóhelyeken, a fesztiválokon vagy a gyógyszertárakban lenne a helye.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik