Belföld

Fillérekből tette használhatóvá a Kétfarkú Kutya Párt Józsefváros furcsa buszmegállóit

A kerület milliókat fizetett azokért az esővédőkért, amelyek nem védenek az esőtől.

Még novemberben írt arról az Átlátszó, hogy a VIII. kerületi önkormányzat nagyon furcsa buszmegállókért fizetett ki ötmillió forintot – a kivitelező egy kresztáblákat gyártó cég volt, és tényleg úgy is néznek ki, mintha egy-egy közlekedési táblát raktak volna ki az emberek feje fölé, hogy az védje őket a tűző naptól és az esőtől. El lehet képzelni, mekkora sikerrel.

Facebook / 8ker
Facebook / 8ker

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistái elgondolkodtak azon, hogyan lehetne ezeket a furcsa esőbeállókat használhatóvá tenni. Először esernyőket láncoltak hozzá.

Magyar Kétfarkú Kutya Párt
Magyar Kétfarkú Kutya Párt

Ez két napig tartott ki – az esernyők eltűntek. Tartósabb megoldásra volt szükség: úgy döntöttek, fémcsövekből és –lemezből eszkábáltak normális tetőt a megállók fölé. Azt írják, szakemberrel csinálták, tehát „garantáltan tök biztonságos”, de ami fontosabb, hogy 30 ezer forintot költöttek arra, hogy ezeket a „használhatatlan valamiket”, amik darabonként 1,25 millióba kerültek az adófizetőknek, rendes buszmegállóvá alakítsák.

Magyar Kétfarkú Kutya Párt
Magyar Kétfarkú Kutya Párt

Megjegyzik azt is, hogy az utcanévtáblák fölé kihelyezett apró „Józsefváros újjáépül” reklámtáblákra darabonként 6921 forintot költött az önkormányzat, vagyis négy ilyenből kijön egy rendes buszmegálló-tető.

De mindegy is, nyilván nem ezért van az önkormányzat

– zárják bejegyzésüket.

Magyar Kétfarkú Kutya Párt
Magyar Kétfarkú Kutya Párt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik