Belföld

Lejtőn a Fidesz, az MSZP és a Jobbik egymással versenyez

fidesz(1)(960x640).jpg (Array)
fidesz(1)(960x640).jpg (Array)

Ez elmúlt hónapokban a Jobbikon kívüli ellenzék érdemi támogatottság-növekedést tudott elkönyvelni. A baloldal pártjai összesen 250.000 – 300.000 szavazót szereztek. Az ellenzéki oldal töredezettsége okán ez szétosztódott a különböző pártok között, ám úgy tűnik, hogy ezeket, a bizonytalanok táborából érkező szavazókat csak ideiglenesen sikerült megtartani, írja legújabb közvélemény-kutatásában a Publicus Intézet szerkesztőségünkbe eljuttatott levelében.

Az elmúlt hónapokban az LMP, s DK, és az Együtt támogatottsága is 1-1 százalékpontot csökkent, és egyedül az MSZP nem vesztett szavazókat.

Így a korábban szerzett új szavazók jó része lassan elpárolog. A bizonytalanok száma egy százalékponton növekedve, továbbra is 45 százalék.

Mindeközben az országban zajló folyamatokkal való elégedetlenség növekszik, és ez hatással van a Fidesz támogatottságára, amely több hónapos stagnálás után most már szavazókat is vesztett.

A Publicus kutatás reprezentatív és a Vasárnapi Hírek megbízásából készült. A részletes kutatás ide kattintva érhető el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik