Belföld

Nagykovácsi nem akar CBA-plázát, a városvezetés viszont igen

Az 5800 választásra jogosult polgár közül már közel kétezren aláírták azt a nyilatkozatot, ameklyben a helyiek a Nagykovácsi központjában felépítetni tervezett CBA-pláza ellen tiltakoznak. A fideszes polgármester és a kormánypárti többség annak ellenére támogatja a projektet, hogy választási kampányukban az ellenkezőjét ígérték – számolt be a Népszabadság hétfői számában.

A fordulat miatt a nagykovácsiak átverve érzik magukat  alap szerint, a korábban független irányítású településen a Fidesz éppen azzal az ígérettel vette át a hatalmat 2014-ben, hogy megakadályozzák a plázaépítést. Kiszelné Mohos Katalin fideszes polgármester a Népszabadsággal írásban közölte, hogy már kampányukban is azt hangsúlyozták, hogy meg kell ismeri a jogi helyzetet, az ügy előzményét, minden ezzel kapcsolatos dukumentációba be kell tekinteni. A településvezető szerint „azóta megtörtént, egyértelművé vált, hogy jelenleg is érvényes, hatályos szerződés köti az önkormányzatot.”

Kiszelné Mohos Katalain úgy látja: az üzletközpontra van igény nagykovácsiban, mivel a lasosságszámhoz nem elegendő a jelenlegi bolthálózat. A helyiek május 7-ére tüntetést szerveznek.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik