Belföld

A Political Capital pert indít a Magyar Idők ellen

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 04. 18. 08:14

Az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) által a honlapján közzétett, a Political Capital szerződéseihez kapcsolódó dokumentumok közé – tévedésből vagy megtévesztő célzattal –, olyan dokumentumok is kerültek, amelyeknek semmi köze a cégcsoporthoz, állítja a PC.

A Magyar Idők mai cikkében megjelent vád nettó hazugság, emiatt a PC pert indít a lap ellen. Ezeket az alaptalan vádakat már jogerős bírósági ítélet is cáfolta.

Az AH által publikált dokumentumok között több olyan is szerepel, amelynek vagy semmi köze a Political Capital és a cégcsoport szerződéseihez, vagy olyan állításokat tartalmaz, amelyek nem felelnek meg a valóságnak, és amelyekről a bírósági tárgyalás során is kiderült, hogy valótlanok. Sőt, olyan dokumentum is van, amelyet állítólag három akkori parlamenti képviselő írt, ám azokon nem szerepel a képviselők aláírása.

Szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben azt írják:

  1. a Political Capital és a cégcsoport többi cége soha semmilyen szerződéses vagy egyéb gazdasági-pénzügyi kapcsolatba nem került az Együtt – Egymásért Alapítvánnyal vagy annak a dokumentumokban említett vezetőjével;
  2. a dokumentumok között – teljesen érthetetlen módon – található egy készpénzátvételről szóló dokumentum, amin valakinek, valószínűleg az Együtt – Egymásért Alapítvány vezetőjének az aláírása szerepel. Ehhez képest a dokumentumok között található egy másik, 2010-es keltezésű, a nemzetbiztonsági bizottság három tagja, Bőhm András, Hende Csaba és Tóth Károly által „emlékezetből” írt dokumentum, amelyben az olvasható, hogy valaki „nyilvános szórakozóhelyen” átadott 20 millió forint készpénzt a PC valamelyik munkatársának. Ez nettó hazugság. A Political Capital és a cégcsoport többi tagja a szerződéses díjakat minden esetben banki átutalással, nyomon követhető módon kapta meg, egyetlen fillér készpénz-átadás sem történt sem az NBH, sem semmilyen alapítvány részéről soha. A bizottság akkori tagjai vagy tévedtek, vagy szándékosan megtévesztették őket. De furcsa az is, hogy egyik parlamenti képviselő aláírása sem szerepel azon a dokumentumon, amelyre hivatkozva a Magyar Idők megfogalmazza a vádjait. Joggal vetődik fel a kérdés, miért szerepelnek az iratok között olyanok, amelyeken nincs aláírás.
  3. A Political Capital által végzett munka ellenértékének utolsó részletét éppen a jelenlegi kormány  felügyelete alatt álló AH utalta át nyolc hónappal ezelőtt, 2015 augusztus 17-én, ezzel is megbecsülve a korábban számos alkalommal írásban is elismert, jól végzett munkát. Ez a tény önmagában cáfolja azokat a politikai indíttatású vádakat, melyek „kifizetőhelyként” próbálják befeketíteni a jelentős hazai és nemzetközi elismertségnek örvendő Political Capitalt.

Mivel a fenti dokumentumok vagy tévedésből, vagy megtévesztési céllal kerültek a PC dokumentumai közé, ezért a Political Capital felszólította az AH-t, hogy távolítsa el a honlapjáról azokat az iratokat, amelyeknek semmi köze a cégcsoport szerződéseihez és azok teljesítéséhez, amelyek nyilvánvaló valótlanságokat, rágalmakat tartalmaznak.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.