Belföld

Viharos szél és újra havazás – az időjárás nem ünnepel

szelvihar(1)(7)(430x286).jpg (szélvihar)
szelvihar(1)(7)(430x286).jpg (szélvihar)
Március 15-én akár több helyen is havazhat.

Vasárnap a Dunántúl nagy részén túlnyomóan borult marad az idő, keletebbre erősen és gyengébben gomolyfelhős időszakok váltják egymást. Késő délutántól északkelet felől egyre nagyobb területen kiderül az ég. Helyenként – főleg a Dunántúlon – záporeső is lehet. A gyakran élénk északi, északkeleti szelet a Nyugat-Dunántúlon, az Alföldön és az Északi-középhegység keleti felén erős, néhol viharos lökések kísérik. (Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a legerősebb széllökések elérhetik a 60-65 km/h-t.) A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul. Késő estére 1 és 7 fok közé hűl le a levegő.

A sokfelé tartósan erős szél miatt néhány fokkal hidegebbnek érezhetjük a levegőt, érdemes jól megválasztani a ruházatot, gondoskodni az immunrendszer védelméről. A légszennyezettség minimális lesz, de a korai virágzású fák (kőris, nyár, ciprus- és a tiszafafélék) virágpora már nagyobb mennyiségben megjelenik a levegőben.

Hétfőn derült vagy gyengén felhős, csapadékmentes idő valószínű, csak estefelé érkeznek fátyolfelhők észak felől. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik, az Észak-Alföldön és a Zemplén környékén viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2, +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7, 11 fok között alakul.

Kedd hajnaltól észak felől országszerte erősen megnövekszik a felhőzet. A késő délelőtti óráktól kezdve egyre többfelé lehet csapadék: zömében havazás, a déli megyékben havas eső, eső. A csapadék mennyisége nem lesz jelentős. Az északnyugati szelet több helyen erős széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3, +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 7 fok között alakul, amely a kora délelőtti órákban várható, délután már csökken a hőmérséklet.

Az aktuális időjárásért keresd a www.kiderül.hu-t vagy kövesd a Facebookon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik