Belföld

Nem lelni a nyomát Orbán kutyájának

Három éve arról írtak, hogy szeretne a miniszterelnök kutyát, de nincs rá ideje. Pedig Nárcisz állítólag hat éve velük van.

Egy gyönyörű kuvasszal fényképezkedett Orbán Viktor, szerdán reggel jelent meg a fotó Facebook-oldalán azzal a szöveggel, hogy „Nárcisz és én is egyetértünk az állatvédők céljaival”. Alig néhány órával később a Blikk számolt be arról, hogy Nárcisz hat éve, kölyökkora óta Orbánékkal él, de a felcsúti ház kertjében korábban félholtra verték, küzdöttek az életéért és még mindig látszanak rajta a támadás nyomai.

A VS.hu utánanézett a miniszterelnök Facebook-oldalán, képeken és cikkekben, de semmi nyomát nem lelték Nárcisznak. A Facebookon egy olyan kép volt, amelyen az Orbán-családdal együtt egy kutyát fotóztak, de az nem Nárcisz, és mint kiderült, Orbán Ráhelé.

2013 márciusában a miniszterelnökről készült egy olyan kép, amelyen egy kölyök tacskót tart a kezében, a Bors viszont a kormányfőhöz közeli forrásból arról írt: a kutya nem Orbán Viktoré, mert bár szeretne a miniszterelnök egy kutyát, de úgy tartja, ahhoz idő kell, és neki abból van a legkevesebb.

Ha valóban Orbán kutyája Nárcisz, akkor feltehetően már miniszterelnöksége alatt bántalmazták. Ez felveti azt a kérdést is, hogy a jelenleg fokozottan védett személynek minősülő miniszterelnök ingatlanján hogyan követhették el a súlyos állatkínzást. Emellett azt is megkérdeztük a Terrorelhárítási Központtól és az Országos Rendőr-főkapitányságtól, hogy indult-e vizsgálat Nárcisz bántalmazása miatt és sikerült-e az elkövető nyomára bukkanni. Ha megérkezik a válasz, közzétesszük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik