Belföld

Vádat emeltek az orvos ellen, mert nem látott el egy mellrákos nőt

Megállapította, hogy csomók vannak a mellében, de csak annyit mondott, jöjjön vissza fél év múlva.

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emeltek vádat egy esztergomi orvos ellen, aki nem látta el megfelelően melldaganatos páciensét.

A Komárom-Esztergom megyei főügyészség közölte: a történet 2013 januárjában kezdődött, amikor egy nő elment az esztergomi kórházba, miután bal mellében kitapintott egy csomót. A doktornő megállapította, hogy valóban vannak csomók a mellében, de annyi történt, hogy fél év múlva kontrollvizsgálatot javasolt.

A nő nem várta meg a fél évet, mert nagyobbnak érezte a csomókat, már júniusban visszament. Az orvos megállapította, hogy a csomók mérete duplájára nőtt, de ekkor is csak egy fél év múlva esedékes kontrollvizsgálatot írt elő.

A páciens ekkor már nem várt tovább, egy magánrendelőben végeztetett vizsgálatot. Ezután egy másik kórházban rosszindulatú emlődaganatot diagnosztizáltak nála és eltávolították a mellét.

Az ügyészség szerint az orvos szakmai szabályt szegett, mikor a mellrákos nő vizsgálatát követően nem rendelt el további vizsgálatokat és mintavételt. A doktornő tagadta a bűncselekmény elkövetését, az ügy bíróságon folytatódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik