Belföld

Utcára kerülhet a gyászoló család halott fiuk hitele miatt

Zsuzsanna asszony néhány éve borzalmas telefont kapott: 25 éves fia autóbalesetben életét vesztette. A családra most a kilakoltatás vár, mivel fiuk autó devizahitel-tartozása miatt a bank óriási összeget követel rajtuk, mivel fiuk adóstársai voltak – számol be a Blikk. Az elhunyt fiú, József rendesen fizette Opel Tigra típusú autója törlesztőrészeletét, ám egy esős, téli estén kisodródott az 5-ös útnál és életét vesztette.  A gépkocsin 730 ezer forint hitel volt, amit havi 80 ezer forintos részletekben törlesztett a kőműves mellett dolgozó fiatalember.  A lap szerint nem sokkal József halála után a bank már a teljes összeget követelte a szülőktől.

Az édesanya arra kérte a bankot, hogy más konstrukcióban törleszthessen,  a pénzintézet azonban ragaszkodott ahhoz, hogy a megkötött szerződés rendezze tartozását a család. „Nemrég kaptunk a végrehajtótól egy papírt: a tartozásunk 3 millió, pedig még azt a pénzt is befizettük a banknak, amit az összetört autóért kaptunk” – mondta el a lapnak Zsuzsanna asszony.

A bankot nem érdekelte, hogy a család háza nem ér három millió forintot, így a család hajléktalanként is adós maradna.

A lapnak dr. Bihari Krisztina ügyvéd elmondta: a helyzet nem egyedi, országszerte több ezer família létbiztonsága forog kockán, végrehajtók hada vár a kilatkoltatásokra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik