Belföld

Ahol 8 voks elég a kétharmadhoz

A Zala megyei Iborfián a szavazásra jogosult 14 emberből 12 szavazott. Lakatos József (független) sima kétharmados győzelmet aratott nyolc szavazattal Dömötör Géza (független) felett. Korábban Iborfia akkor került fel a politika térképre, amikor a Fidesz tudatta, „Iborfalván” örülnek a gázár csökkentésének. A diadalittas közlemény több sebből is vérzett. Egyrészt Iborfalva valójában Iborfia, másrészt a településen mindenki fával fűt. (Iborfiáról korábbi galériánk itt!)  

A Veszprém megyei Megyer a számok alapján jóval egyszerűbb/bonyolultabb. Egyrészt a 34 szavazóból 21 fütyült a választásra, aki voksolt (13) az mind be is húzta az ikszet Pajer Kristóf Lászlóra (független).

A zalai Felsőszenterzsébet az egyik kedvencünk. Helyismeret nélkül csak gyanítjuk, hogy a jövőben akár családi ebéd közben is eldőlhetnek az önkormányzati ügyek. A 15 választóból 12 járult urnához, hogy polgármesterré emelje Kálmán Eleket (független) és képviselővé Kálmán Eleknét (független). A faluban egyébként a szülők egykoron nem sokat vacakoltak a névadással, az önkormányzat harmadik tagja szintén független, és szintén Elek (Józsa Gyula Elek).     

A területét tekintve legkisebb település nincs messze a fővárostól, beékelődik Buda II. kerülete és Nagykovácsi közé. Remeteszőlősön 581 szavazásra jogosult él. Közülük 290 voksolt érvényesen. Szathmáry Gergely Zoltán (független) – kihívó nélkül – 100 százalékosan teljesített.

Bevalljuk Szijártóháza csak a miniszteri villa apropóján jutott most eszünkbe. Ott 27-ből 23 ember elment szavazni, de csak 17 szavazat volt érvényes. Azokat viszont mind be is zsebelte az egyedüliként induló független, Bán Lajos. 

Ha kíváncsi arra, miként maradt Tarlósé Budapest, Botkáé Szeged, Krizáé Miskolc, hogyan őrizte meg polgármesteri posztját néhány botrányhős, akkor kattintson ide. 

Ezzel a dallal kívánunk jó kormányzást:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik