Light

Nem szőröznek

Vagy mégis?

Hosszú fej-, illetve arcszőrzettel trükközni mindig hálás feladat. Mutattunk már be olyan oldalt, ahol a feltöltött képekre tekintve hirtelen nem is tudja az ember, a feje tetejére állt-e a világ, vagy sem.

Ennél egy fokkal látványosabb, ha nem statikus poénokkal kényeztetik szemeinket, hanem dinamikus a haj, a szakáll, vagy a bajusz serkenése: álló- helyett mozgókép(ek)et nézünk; netán azokból készített emilyent.

Bár időigényes móka a növekedést ábrázolni, éppen emiatt a változást felgyorsítva megjelenítő művelet mindig népszerű az interneten. A legegyszerűbb variáció, amikor a napok múlását egy-egy fotóval örökítik meg, majd azokat profin animálva láthatjuk a szélsebes sarjadást.

A fenti példán öt hónapot szemlélhetünk meg egy percbe sűrítve. Ezzel ellentétes folyamatot is láttunk már, hiszen elég egy tüsszentés, és egy pillanat alatt oda az ábrázat éke.

Ezzel eljutottunk legfrissebb termésünkhöz, amin egyszerű kézmozdulatok, valamint mimikai gesztusok segítségével nő vissza a rőzse és a zsírfogó. Persze nyilván nem, csak a borotválkozást, nyírást és vágást ötletesen, visszafelé és felpörgetve kapjuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik