Sport

Az első és utolsó Vasas-pont az Euroligában

Öt vereség után döntetlent játszott a Vasas a férfi vízilabda Euroliga negyeddöntős csoportszakaszában a horvát Primorje Rijekával.

A Rijeka lett a vesztese a két csapat szerdai randevújának, a pontvesztéssel ugyanis eldőlt, hogy a horvátok nem jutnak a négyesdöntőbe. Ez érzékeny veszteség a csapat két magyar tagja, Varga Dániel és Varga Dénes számára is.

Az összecsapás vendéggóllal indult, ám Decker Ádám húzásával és Vörös Viktor közeli góljával fordított a Vasas. Kiss Gergely büntetőjével és az amerikai center, Jeff Powers előnygóljával 4-2-re, majd – Varga Dénes szépségdíjas pattintását követően – az angyalföldiek horvát világbajnoka, Miho Boskovic révén 5-3-ra módosult az állás.

A második nyolc perc közepe táján Decker pazar passzt kapott, nem is hibázta el a lehetőséget (6-3).

A nagyszünet után sorozatban kapta az esélyt a Vasas, végül a sokadikkal Katonás élt, visszaállítva a háromgólos különbséget (9-6). Szinte rögtön 9-7 lett, utána pedig Varga Dániel lőtt a jobb felső sarokba (9-8), sőt még rosszabb lett a helyzet, mert a Primorjénak az egyenlítés is sikerült. A piros-kékek nyerőemberévé előlépő Katonás szemfüles találatával „hazatért” a vezetés (10-9), sőt a duplázó Vörös jóvoltából kétgólosra nőtt az előny (11-9).

A befejező negyed parádés Varga Dénes-lökettel rajtolt el, a játékrész közepénél pedig már megint egálra álltak a felek, sőt másfél perccel a vége előtt már a vendégeknél volt az előny (11-12). Nyerni azonban nem tudtak, mert Vámos Márton egy hat az öt elleni akció lezárásaként betalált (12-12).

A döntetlennel a Vasas megszerezte első – és egyetlen – pontját a kvartettben, a Varga testvéreknek maradt a búcsú.

Eredmény, vízilabda Euroliga, B-csoport, 6. forduló:
TEVA-Vasas-UNIQA – Primorje Rijeka (horvát) 12-12 (5-3, 3-3, 3-3, 1-3)
A magyar csapat góldobói: Katonás 3, Decker, Vörös, Vámos 2-2, Kiss G., Powers, Boskovic 1-1
A másik szerdai mérkőzésen:

Pro Recco (olasz)-Mladost Zagreb (horvát) 11-8

A csoport végeredménye: 1. Pro Recco 18 pont, 2. Mladost Zagreb 9 pont, 3. Primorje Rijeka 7 pont, 4. Vasas 1 pont

A Final Fourba jutott a Recco és a Zagreb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik