Sport

Magyar győzelem a vívóvilágkupán

Jól kezdődött a vívók olimpiai kvalifikációs sorozata: Szilágyi Áron nyerte a kardozók athéni világkupaversenyét.

Kovács Tamás szövetségi kapitány tájékoztatása szerint Szilágyi szenzációsan vívott pénteken, és már csak azért is nagy sikerként értékelhető az első helye, mert hatalmas, 194 fős mezőnyben harcolta ki. “Egész nap bombaformában volt, nemcsak eredményesen, hanem akciódúsan is vívott” – tette hozzá.

Szilágyi a 64-es táblán a fehérorosz Valerij Prijemka, a spanyol Pablo Moreno, a német Benedikt Wagner és Richard Hübers legyőzésével jutott el a legjobb négyig, ahol 15-12-re verte a francia Bolade Apithyt. A döntőben a 2009-ben világbajnok, tavaly vb-ezüstérmes német Nicolas Limbach várt volna rá, de ő – miután sérülten 15-9-re megverte a román Rares Dumitrescut – visszalépett.

A legjobb 64 közé Szilágyin kívül három magyar jutott be: Lontay Balázs a legjobb 32 között fejezte be szereplését, Decsi Tamás és Iliász Nikolász viszont már az első fordulóban vereséget szenvedett. Hat magyar – köztük Nemcsik Zsolt – nem került fel a főtáblára.

“A nagy mezőny miatt a csoportmérkőzések után még kétszer kellett vívni, nem volt egyszerű bekerülni a pénteki programba” – mondta Kovács Tamás.

Szombaton csapatversenyt rendeznek, a magyarok Szilágyi, Decsi, Lontay, Iliász összeállításban lépnek pástra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik