Belföld

Pártreagálások az OVB döntésére

Kósa Lajos lemondásra szólította fel a OVB és az OVI vezetőit.

Az MSZP bízik abban, hogy nem a központilag szervezett jobboldali szavazók miatt vár az ország a parlamenti választások eredményére. Budai Bernadett szóvivő szerint az MSZP az többször is aggályokat fogalmazott meg a nem a lakhelyükön szavazók megnövekedett száma miatt.

Lemondásra szólította fel az Országos Választási Iroda és az OVB vezetőit és nem pártok által delegált tagjait Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere. Szerinte az OVB túllépte a hatáskörét és egyben megsértette a választási törvényt.

A Jobbik egyelőre nem reagáltak érdemben az OVB döntéséről. “A Jobbiknak egyelőre nincs álláspontja. Most beszélnek róla, hogy mi legyen” – mondta a szóvivő. A kialakult sorokkal kapcsolatban a párt véleménye az, hogy ez egy “szervezési hiba”, ami méltó lezárása az elmúlt 8 évnek.

Nagyon komolyan felsültek a választási szervek – mondta az LMP kampányfőnöke. Karácsony Gergely közölte, habár a jogalkotó is rosszul szabályozta a problémát, de az “a banánhéj, amin elcsúszott a választási bizottság, tényleg nevetséges”.

Az MDF reméli, hogy az OVB választ tud adni arra, hogy több szavazókörben miért nem tudták leadni voksukat az állampolgárok 19 óráig – mondta Somogyi Zoltán, az MDF kampányfőnöke. A párt nem kezdeményez vizsgálatot az ügyben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik