Tudomány

Este érkezik az eső

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Vasárnap közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, napközben lehet egy nagyobb szakadozás, vékonyodás a felhőzetben, ekkor több órára kisüthet a nap, de a fátyolfelhőzet miatt ez nem lesz zavartalan. Aztán nap első felében helyenként, majd a késő délutáni órákban egyre nagyobb területen növekszik meg a csapadékhajlam – írja a Kiderül.hu.

Este egy mediterrán ciklon éri el térségünket, amelynek hatására csapadékosra fordul időjárásunk és néhány fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés.

A délkeleti szél nagy területen lesz élénk, főleg az Észak-Dunántúlon időnként erős széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 14 és 20 fok között alakul, késő este 8, 13 fok valószínű.

Hétfőn erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd a délutáni, esti óráktól nyugat felől egyre nagyobb területen felszakadozik a felhőzet, több helyen várható eső, zápor, néhol zivatar. Főleg az Alföldön helyenként megerősödik a délkeleti, déli szél. Hajnalban általában 6, 11 fok várható, de a szélvédett északkeleti körzetekben hidegebb lehet. Kora délutánra 9 és 18 fok közé melegszik fel a levegő, a tartósabban csapadékos részeken mérhetik az alacsonyabb értékeket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik