Tudomány

Jelentős melegedés: 20 fok feletti idővel lép le a tél

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A következő napokban jelentősen melegszik időjárásunk, a hőmérséklet kedden már többfelé a 20 fokot is meghaladhatja – írja a Kiderül.hu.

Vasárnap a felhők között több órára is kisüthet a nap, a déli, délutáni órákban délnyugat felől viszont megnövekszik a felhőzet. Estig csapadék nem valószínű, majd a nyugati és délkeleti tájak kivételével szórványosan lehet számítani esőre, záporra. A szelet helyenként élénk, északnyugaton néhol erős lökések kísérhetik, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 17 fok között valószínű.

Hétfő reggelig több helyen – főként északkeleten – előfordulhat eső, zápor, majd csökken ugyan a csapadék esélye, de kisebb eső, zápor továbbra is előfordulhat. A déli szél megélénkül, a Kisalföldön és az Alpokalja északi felén időnként megerősödik, a hőmérséklet hajnalban 1, 8, kora délután 13, 19 fok között várható. Kedden a ködfoltok feloszlása után fátyolfelhős, napos idő valószínű, de a Dunántúlon megvastagszik a felhőzet. Néhol kisebb zápor előfordulhat. A délkeleti, keleti szél sokfelé megélénkül.

A hőmérséklet hajnalban 2, 8, kora délután 13, 21 fok körül alakul.

Szerdán általában közepesen, illetve erősen felhős időre van kilátás, de napközben átmenetileg hosszabb időre is csökkenhet a felhőzet, és kisüthet a nap. Néhol kisebb zápor előfordulhat, a délkeleti, majd a keletire, északkeletire forduló szél többfelé megélénkül. A hajnali 3, 8 fokról délutánra 13 és 20 fok közé melegszik fel a levegő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik