Tudomány

Kígyóval akarta megöletni férjét egy indiai nő

ePhotocorp / Getty Images
ePhotocorp / Getty Images

Barátjával együtt azért engedett el egy mérges kígyót egy nő az indiai Násíkban, hogy az megölje férjét – írja a Times of India. A férfi megsérült, de túlélte a támadást, jelenleg kezelik.

Kirankumar Csavan helyi rendőrfőkapitány-helyettes szerint az eset vasárnap történt, de csak azt követően regisztrálták, hogy a férj, Visal Patil magához tért, és beszélni tudott. A nő, illetve kesztyűt és sisakot viselő férfi barátja először megpróbálta megfojtani a 41 éves Patilt, ám ő ellenállt, a férfi támadó ezért egy kígyót eresztett rá.

Az állat a nyakán marta meg az áldozatot, a nő és társa elmenekült a házból. A férfinek sikerült értesítenie barátait és szomszédjait, és rövidesen kórházba szállították.

Az orvosok megállapították, hogy a méreg egy Russell-viperától származik, Patil kezelését azonnal megkezdték. A férfit a támadók tompa tárgyakkal meg is verték, bal karjában megrepedt a csont. Megoperálták, állapota stabil, a nőt és barátját jelenleg is keresik.

A Russell-vipera Dél- és Délkelet-Ázsiában honos, a fajt India egyik legveszélyesebb kígyójának tartják.

Mérge a marás helyén hamar duzzanatot okoz, a tünetek közé tartozik továbbá a véres vizelet és a vérző íny. A harapás után rövidesen az áldozat pulzusszáma és vérnyomása csökken. A marás korai kezelés nélkül könnyen halálossá válhat, szepszis, vese-, légzési vagy szívelégtelenség léphet fel 1-14 nappal a támadás után. A kínzó fájdalom megfelelő kezelés mellett is hetekig kitarthat.

A Russell-vipera viszonylag gyakran felbukkan lakott környezetben, ami növeli a támadások kockázatát. A kígyókat fő táplálékuk, a rágcsálók csábítják a városokhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik