Tudomány

Egzotikus állatok éltek az amerikai férfi pincéjében

Germán Vogel / Getty Images
Germán Vogel / Getty Images

Több ezer dolláros bírsággal sújtottak egy Long Island-i férfit, miután mintegy száz állatot, köztük egy dél-afrikai struccot, egy Darwin-nandut, pávákat és más egzotikus, illetve veszélyeztetett fajokat, valamint házi tyúkokat, kacsákat és libákat találtak az otthonában – írja a New York Post. A North Bellmore-i akcióban több bűnüldöző szerv is részt vett, az állatokat az alagsorban és a kertben fedezték fel.

A hatóságok lefoglaltak többek között egy veszélyeztetett tigrisszalamandrát, egy afrikai óriáscsigát, egy északi oposszumot, egy pár prérikutyát, egy szalagos varánuszt, egy sztyeppei varánuszt, több degut, egy sarkantyús teknőst, illetve olyan fürjeket, amelyekkel állítólag a hüllőket akarta etetni a férfi.

A 32 éves Matthew Spohrerre több ezer dolláros bírságot szabtak ki.

A férfi azt állította, hogy a struccot még tojásként, részegen vásárolta az eBay-en.

A nyomozás egy októberi rendezvényt követően, egy engedély nélküli kiállító miatt kezdődött. „A vadon élő állatok és növények tiltott kereskedelme az egyik legnagyobb bűnügyi bevételi forrás, csak a fegyvercsempészet és a kábítószer-kereskedelem előzi meg” – emelte ki mondta John Di Leonardo, a Humane Long Island állatjóléti szervezet igazgatója.

Di Leonardo szerint a hatalmas madarak, prérikutyák és veszélyeztetett fajok ily módon történő tartása kegyetlen. „Egyszerűen szólva: a vadon élő állatok nem háziállatok” – tette hozzá.

Matt Roper, az SPCA állatvédelmi szervezet Nassau megyei bűnüldözési igazgatója szerint az egyedek nem voltak elhanyagolva, de több fenyegetett fajról, valamint emberekre potenciálisan veszélyes állatokról volt szó. A nandu észak-karolinai madármentőkhöz kerül majd, a többi madarat a Humane Long Island fogja elhelyezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik