Tudomány

Hatalmas jégtábla szakadt le a Balatonról

Varga György / MTI
Varga György / MTI

A Balaton déli partján már olvadoznak a jégtáblák, az északi részen azonban még találkozhattunk nagyobb, egybefüggő jéggel – írja az Időkép.hu. A keszthelyi öböl még védte azt a nagy jégtáblát, amin a meleg egy széles törésvonalat olvasztott, a viharos szél pedig hamar elúsztatta:

A Kiderül.hu előrejelzése szerint a szél marad, de a hőmérséklet továbbra sem kedvez a jégnek. Szombaton nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, kisüt a nap. Napközben számottevő csapadék nem valószínű, majd a Dunától keletre helyenként kialakulhat zápor, főleg északkeleten havas eső zápor, hózápor, az északnyugati szelet sokfelé kísérik erős, helyenként viharos lökések az északnyugati szelet. A hajnali -5, +4 fokról kora délutánra 3 és 10 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap a Dunától keletre is csökken a vastagabb felhőzet, általában gyengén felhős, napos idő valószínű, a Tiszántúlon maradhat néhol rétegfelhőzet. Este, éjjel többfelé számíthatunk pára, köd, illetve rétegfelhőzet kialakulására a szélvédett tájakon, számottevő csapadék nem lesz. Az északnyugati, északi szél sokfelé megélénkül, majd mérséklődik a légmozgás. Hajnalban -8 és +2, kora délután 3 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik