Tudomány

Kígyó mászott a repülőgép utasterében

Mint Images / Getty Images
Mint Images / Getty Images

Kisebb káosz tört ki egy, a thaiföldi Bangkokból a déli Phuket tartományba tartó belföldi járaton, miután az utasok egy élő kígyót találtak az egyik csomagtárolóban – írja a CNN. Az AirAsia Thailand szerint az incidens az FD3015-ös járaton történt, amely január 13-án indult Bangkokból.

Ez a második hasonló eset az AirAsiánál, legutóbb 2022 februárjában találtak egy pettyes pitont egy malajziai belföldi járaton. Azt nem tudni, hogy a mostani példány milyen fajhoz tartozott.

Phol Poompuang, az AirAsia Thailand vállalati biztonsági vezetője szerint nagyon ritka esetről van szó. „A légiutas-kísérőket a Phuketben történő leszállás előtt értesítették, miután egy utas egy kis kígyót vett észre a fej feletti csomagtartóban” – olvasható a társaság közleményében. Az észlelést követően az utasokat áthelyezték az érintett részről.

A repülő probléma nélkül landolt, a földön pedig az illetékes átvizsgálta a gépet.

Phol szerint a repülőt az ilyenkor szokásos eljárásnak megfelelően mélytisztításnak és kifüstölésnek vetették alá.

A társaság nem tett említést arról, hogy mi történt a kígyóval a leszállás után. Egy, a TikTokon terjedő videón az látható, hogy az egyik férfi utaskísérő egy műanyag palackkal próbálta megfogni az állatot, majd miután ez nem sikerült, a palackkal egy zacskóba lökte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik