Tudomány

Videó: több száz manátusz gyűlt össze Florida partjainál

James R.D. Scott / Getty Images
James R.D. Scott / Getty Images

Több száz karibi manátuszt figyeltek meg helyi idő szerint január 5-én a floridai Crystal Riverben található Three Sister Springs nevű természetes partvidéki forrásvidéken – írja a The Hill.

A Southwest Florida Water Management District (SWFWMD) által megosztott videón az látható, amint az állatok a partoknál keresnek menedéket.

„Ez nagyszerű bizonyítéka annak, hogy miért állítottuk helyre nemrég a Three Sisters Springs körüli partvonalat” – mondta a vízgazdálkodási körzet egyik képviselője.

A 2016-ban befejezett csatornastabilizációs projekt rehabilitálta az erodált partvonalat, és a jövőben megakadályozza az eróziót, amelyet az emberek és a lamantinok egyaránt okoznak. Az SWFWMD szerint az erózió miatt a víz elhomályosodott, üledék került a Three Sister Springs kivezetésébe, és fák dőltek ki, ami az élőhely elvesztéséhez vezetett.

A környéken manátuszokat általában téli, hideg napokon lehet megfigyelni, amikor a Mexikói-öböl vízhőmérséklete 20 Celsius-fok alatt van. Ez általában a november 15. és március 31. közötti hidegfrontok és dagályok alkalmával fordul elő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik