Tudomány

Óriási szerencséje van a nőnek, aki azt hitte, egy cuki állattal pózol

Damocean / Getty Images
Damocean / Getty Images

Hatalmas szerencséje van annak az ausztrál nőnek, aki egy trópusi szigeti nyaralásán során egy „cuki” kígyóval játszott – írja a Daily Mail. Utóbb kiderült, hogy a faj mérge rendkívül veszélyes.

Suzanne Parrish még 2017-ben nyaralt párjával Új-Kaledónián, Franciaország csendes-óceáni tengerentúli területén. A parton egy látszólag aranyos kígyóra bukkantak, és úgy döntöttek, megállnak és felveszik.

Az állattal több fotót is készítettek, és Parrish elmondása szerint még meg is csókolta a hüllőt.

A nő csak egy múzeumi látogatás után tudta meg, hogy a példány egy mérgessiklóféle, egy tengeri krait volt. Történetét egy Facebook-csoportban mutatta be, figyelmeztetve az utazókat, hogy ne kövessék el ugyanazt a hibát, mint ő.

Belinda Donovan, az Australia Seabird and Turtle Rescue szakembere szerint a tengeri kígyók általában sokkal mérgezőbbek, mint a szárazföldi fajok. Az az állat, amelyet Parrish felkapott, tízszer erősebb méreggel bír, mint egy csörgőkígyó.

Bár a tengeri kraitek nem agresszívek, de ha fenyegetve érzik magukat, akkor támadnak. A kézbe vételük éppen ezt az érzést keltheti bennük.

A tengeri kraitek mérge az idegrendszert támadja meg, görcsöket, bénulást és szívelégtelenséget idézve elő. Az érintkezés a kígyó számára végzetes is lehet, mivel könnyen eltörhet a gerince. Mivel testük a vízi környezethez alkalmazkodott, még a fejjel lefelé tartás is megölheti őket.

Donovan azt tanácsolta az embereknek, hogy ha találkoznak a veszélyes hüllők egyikével, lassan távolodjanak el, és ne érintsék meg vagy emeljék fel őket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik