Tudomány

Három méter hosszú kígyó támadt a férfira, de legyőzte

Justin Ong / Getty Images
Justin Ong / Getty Images

Hatalmas kígyó támadt egy 48 éves férfire a Fülöp-szigeteki Bohol tartományban – számol be a helyi sajtó. Boljulio Aleria nem hagyta magát, és végül ő került ki győztesen a harcból.

A férfi Calape városában lakik. Éppen motorozott, amikor helyi idő szerint kedden éjjel 2 órakor Antequeránál egy kockás piton állta el az útját.

A kígyó legalább 3 méter hosszú volt.

Aleria először azt hitte, hogy a kígyó csak átkel az úton, de az gyorsan rátámadt, körbefonta, majd szorítani kezdte. A hüllő a kezét és a karját is megharapta.

A férfi szembeszállt támadójával, megragadta a piton nyakát, fojtogatta, húsdarabokat vájt ki belőle, míg végül tízpercnyi küzdelem után a kígyó elpusztult. Sérülései miatt Aleriát kórházba kellett szállítani.

A kockás pitonnak a többi pitonhoz hasonlóan nincs mérge, ezen ragadozók ehelyett szorítással, fojtással végeznek áldozataikkal. A faj ritkán, de emberekre is rátámadt, néhány olyan esetről is tudni, amikor egy-egy példány embert evett.

A kockás piton egzotikus állatként viszonylag népszerű házi kedvencnek számít, gyakran illegálisan tartják. Az elszabadult példányok komoly károkat okozhatnak, akár az őshonos élővilágot is veszélybe sodorhatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik