Tudomány

A jövő héten már plusz 11 fok is lesz

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A Kiderül.hu előrejelzése szerint vasárnap a csapadékzóna fokozatosan kelet felé helyeződik, estére a keleti határszélről is levonul. Jelentős enyhülés veszi kezdetét vasárnap délután a beáramló melegebb levegőnek köszönhetően, dél felé nő a várható maximumhőmérséklet, amely általában -1 és +3 fok között várható. A Nyugat-Dunántúlon enyhébb lehet az idő, Sopronban akár +7 fokig is felmelegedhet a levegő, késő este országosan -5, 0 fok valószínű.

Hétfőn szórványosan előfordulhat csapadék, a hajnali -4 és +1 fok után délután -1 és +10 fok közötti értékeket várhatunk, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, nyugaton a magasabb értékeket. Kedden legalább rövid időre a legtöbb helyen kisüt a nap, majd nyugat felől vastag, összefüggő felhőzet érkezik. Az ország északkeleti felén szórványosan várható csapadék, majd nyugat felől egyre többfelé elered az eső, időnként megélénkül a nyugati szél. A minimum -4 és +4 fok között várható,

a keddi csúcsok azonban már 3 és 11 fok között alakulnak – északkeleten mérhetik az alacsonyabb, délen a magasabb hőmérsékleteket.

A folytatásban azonban úgy tűnik, hogy mérséklődik a felmelegedés, a 10 fokot már nemigen érik el a délutáni maximumok, de komolyabb mínuszokkal sem kell számolnunk éjszakánként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik