Tudomány

Van, ahol 40 milliméternél is több eső hullhat le szombatig

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A szerdai napos idő sajnos csak átmeneti, a következő napokban várhatóan ismét a felhőké lesz a főszerep, és sokfelé kiadós csapadék jön. Nem csupán nedvesebb, de átmenetileg enyhébb levegő is érkezik, a déli határ mentén pénteken például 16-18 fok sem kizárt – írja az Időkép.

Szombat estig nagy területen 30-40 milliméter csapadék hullhat le, néhol pedig még ennél is több. Délen és északnyugaton alapvetően kevesebb esőre lehet számítani, de itt is kiadós mennyiség gyűlhet össze.

Az első hullám csütörtök reggel érkezik nyugat, délnyugat felől. A kezdeti vegyes halmazállapot után egyre inkább esőre számíthatunk.

Északon, északkeleten jó néhány órán keresztül havazhat, amit főként a főváros és az Északi-középhegység térségében délutántól, estétől tartós ónos eső válthat fel. Péntek hajnalban, reggel mindenhol esőre vált a csapadék, majd délutántól dél felől fokozatosan megszűnhet, illetve északra-északnyugatra szorulhat vissza.

Szombaton várhatóan újabb hullám érkezik nyugat-délnyugat felől, ami csak késő estére távozhat kelet felé. Nyugaton előreláthatóan hó, havas eső hullhat, máshol a kezdeti esőt délutántól válthatja szilárd halmazállapot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik