Tudomány

Mérges kígyót vitt volna haza a gyerekeinek a férfi, ha nem marja meg

Ken Griffiths / Getty Images
Ken Griffiths / Getty Images

Egy ausztrál férfi túrázás közben bukkant rá egy kígyóra, ám ahelyett, hogy messzire elkerülte volna, felkapta, és hazafele indult vele, hogy megmutassa a gyerekeinek. Eközben azonban az állat megmarta az új-dél-walesi férfit – írja a SkyNews.

A férfi először egy nem mérges, szőnyegmintás pitonnak nézte az állatot, így nem is igazán foglalkozott a harapással. Ám amikor hányni kezdett, és realizálta, hogy feldagadt a keze, megkérdőjelezte döntését.

Ezért otthona helyett a legközelebbi kórház felé vette az irányt, ahol ellátást kapott. Mindeközben egy ápoló felvette a kapcsolatot egy kígyószakértővel, aki megállapította, hogy a szőnyegmintás piton helyett valójában egy sárgafoltos hamiskobra marta meg a férfit, ami nagyon is veszélyes.

Ray McGibbon szakértő szerint a baleset sokkal rosszabbul is végződhetett volna, a veszélyeztetett faj ugyanis képes olyan harapásra, amely halálos kimenetelű is lehet. Az állatot az eset után begyűjtötték, majd visszaengedték az élőhelyére. A férfit hat órán át tartották kórházban, mielőtt hazaküldték volna, hogy felépüljön.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik