Tudomány

Két nemi szerve és hat lába van ennek a kutyának

Greenacres Rescue / Facebook
Greenacres Rescue / Facebook

Múlt héten egy brit szupermarket parkolójában találtak rá egy hatlábú kiskutyára. A BBC beszámolója szerint a 11 hetes, Ariel névre keresztelt szuka spánielnek nemcsak lábakból jutott több a kelleténél, de két nemiszervvel is született.

A beszámoló szerint amikor az állatot megtalálták, nem volt sem éhes, sem különösebben alultáplált. A kislányt egy járókelő bízta a Greenacres Rescue elnevezésű állatmentő szervezet tagjaira, akik egyből fel is kerestek vele egy állatorvost.

Mikey Lawlor, a szervezet tagja elmondta, miután az ottani személyzet megpillantotta az állatot, Arielnek nevezték el, ugyanis a hátsó, összenőtt lábai a sellő farkához hasonlítottak.

Az állat két egybe nőtt plusz lábát így jellemezték: egy combcsont, amely a térdízületnél két sípcsontra válik szét, ám sajnos teljesen működésképtelen. A két csípőízület miatt pedig Ariel medencéje sem megfelelően fejlődött ki.

Az állatmentők jelezték, hogy már most több százan hajlandók lennének örökbe fogadni az állatot, és közösségi révén már több ezer font gyűlt össze a szükséges műtétek elvégzéséhez. Miután az állat túlesett az első megpróbáltatásokon, egybe nőtt lábait és a plusz nemiszervét is el fogják távolítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik