Tudomány

Félelmetes, ahogy egy hatalmas cáparaj úszik a partoknál

Reinhard Dirscherl / Getty Images
Reinhard Dirscherl / Getty Images

Videó készült egy nagy csapat cápáról, amint a texasi Galveston partjainál úszkál – írja a CBS. A TikTokra feltöltött felvételen szereplő állatok sokasága egészen megdöbbentő, a videót már több millióan nézték meg.

David Wells, a Texas A&M University galvestoni kampuszának tengerbiológia szerint a rajba való tömörülés egyes fajoknál nem ritka.

A cápáknak ez a csoportja valószínűleg a feketevégűekből és a fonókból áll, nehéz biztosan azonosítani őket

– mondta a szakember, hozzátéve, hogy ezeket a fajokat néha hatalmas csoportokban lehet megfigyelni, ahogy hálóikat húzó garnélahalász-hajókat követnek. A hajók mögött sok a táplálék, a videón látható állatok valószínűleg épp halakra vadásztak.

A kutató szerint ez a fajta viselkedés általában mélyebben zajlik. A felvétel azért különleges, mert a cápák a felszínhez közel láthatóak, de ez sem számít egyedülálló jelenségnek.

Wells hozzátette, mivel a Mexikói-öbölben most valószínűleg meleg van, a cápák egy területen maradnak. Amint a hőmérséklet ősszel elkezd csökkenni, jobban szétszélednek, ahogy prédát keresnek. A szakértő szerint az embereknek nem kell megijedniük, a közelmúltban nem történt cápatámadás Texas partjainál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik