Tudomány

45 év után sikerült azonosítani a titokzatos holttestet

NurPhoto / Getty Images
NurPhoto / Getty Images

DNS-vizsgálat segítségével sikerült azonosítani azt a nőt, akinek holttestét 45 éve találták meg Amerikában – írja a Sky News. Az ismeretlen áldozat maradványaira még 1978-ban találtak rá egy zsákban elásva egy nevadai kisvárosban.

A modern technológiákkal végzett vizsgálatoknak köszönhetően, most kiderült, hogy az áldozat Florence Charleston volt, egy 60 éves nő, aki elásott holttest megtalálásának helyszínétől 860 kilométerre, az oregoni Portlandben élt.

Florence halálának pontos okát és körülményeit továbbra is rejtély fedi, ezért a rendőrség még mindig nyomoz az ügyben.

A nevadai rendőrség tavaly márciusban vette fel a kapcsolatot egy olyan magánlaboratóriummal, amely országszerte számos lezáratlan ügy megoldásában segített genetikai vizsgálattal. Az Othram laboratórium szerdán közleményben számolt be arról, hogy a maradványokból kinyert DNS vizsgálatával fel tudták építeni a nő genetikai profilját, amely végül a nyomozókat elvezette Charleston két Ohióban élő unokahúgához.

Diane Liggitt, Charleston unokahúga elmondta, ő úgy tudta apjától, hogy nagynénje a hetvenes évek elején költözött új barátjával a nyugati partra, és a család többé nem is hallott róla. Liggitt elmondta, most már csak azt reméli, még megéri, mire kiderül, mi okozta nagynénje halálát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik