Pintér László: Nem lehet arról beszélni, hogy Suhajda Szilárd hátrahagyott holmijait megtalálták

Mert eddig is tudták, hogy azok ott vannak.

Semmilyen hírértéke nincs annak, hogy megtalálták Suhajda Szilárd hátrahagyott holmijait az Everesten, 6500 méter magasan, erről beszélt Pintér László az ATV Híradójának.

A Magyar Hegymászó Szövetség kommunikációs vezetője közölte

arról nem is lehet beszélni, hogy ezeket a holmikat megtalálták, ugyanis mindenki tudja, hogy a mászóknak a különböző táborokban vannak dolgaik.

Mint mondta, a családnak szüksége volt a személyes tárgyakra, technikai eszközökre, ezért kérték a logisztikai hátteret biztosító nepáli céget, hogy azokat gyűjtsék össze, ez megtörtént, jelenleg Katmanduban van a feladásra váró csomag.

Arról is beszélt, hogy Suhajda Szilárdnak három sátra volt: egy az alaptárborban, egy a 2-es táborban, valamint volt egy csúcstámadó sátor, amit fölvitt a 4-es táborba.

Az Everesten Suhajda Szilárd 8630 méteren volt, amikor utoljára tudtak vele telefonon beszélni. Hogy végül feljutott-e a csúcsra, vagy sem, nem lehet tudni. Azt viszont igen, hogy a nyomkövetője alapján mért 8795 méteres elért magassággal ő a legmagasabbra jutott magyar oxigénpalack és serpák segítsége nélkül.

Kapcsolódó
Előkerült az utolsó fotó Suhajda Szilárdról
Egy hegymászó készítette, aki a csúcstámadás után lefelé tartott a Mount Everestről.