Tudomány

Hétfőtől jócskán megváltozik az időjárás

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A Kiderül.hu előrejelzése szerint változékony időjárást tartogat a jövő hét, mediterrán ciklon öntözheti a földeket. Emellett azonban több-kevesebb napsütésben is bízhatunk, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 fok környékén alakul. Vasárnap a Nyugat-Dunántúlon valamint északon, északkeleten lehetnek felhősebb területek, másutt többnyire gyengén felhős, napos idő várható. A Tiszántúl északi felén, illetve a Dunántúl északi és nyugati részén alakulhat ki helyenként eső, zápor, többfelé megélénkül a keleti, északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 22 és 27 fok között, az erősen felhős tájakon 20 fok körül alakul.

Hétfőn a gomoly- és fátyolfelhőzet mellett északkeleten több, máshol kevesebb napsütés várható. A keleti, délkeleti szél időnként megélénkül, zivatarban megerősödhet , hajnalban 8, 15, délután 23, 29 fok valószínű.

Hétfőn eleinte elszórtan lehet zápor, zivatar, majd nyugat, délnyugat felől vastagszik a felhőzet és a nap második felében egyre több helyen számíthatunk esőre, záporra, zivatarra.

Kedden nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, többfelé várható eső, záporeső, zivatar. A délkeleti szél sokfelé megélénkül, zivatar térségében megerősödhet, hajnalban 10, 16, délután 19, 26 fokot olvashatunk le a hőmérőkről, a tartósabban csapadékos tájakon lesz hűvösebb.

Szerdán az erőteljes gomolyfelhő-képződés, illetve fátyolfelhőzet mellett több-kevesebb napsütés is lehet, több helyen kialakulhat zápor, zivatar. A délkeleti, majd északi szél időnként megélénkül, zivatarban megerősödik, a hajnali 9, 16 fokról 21 és 27 fok közé melegszik fel a levegő, a tartósabban csapadékos tájakon mérhetik az alacsonyabb értékeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik