Tudomány

Most jön a legkellemesebb időjárás

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Az időjárás megítélése természetesen teljesen szubjektív, ám a többség ízlése talán találkozik ott, ahol meleg van, de nem kínzó kánikula, a napon már jócskán megizzadunk, ám árnyékban még kellemes a hőmérséklet, a levegő sem nem száraz, sem nem fullasztóan párás. Ezek azok a bizonyos átlagos, „régi nyarak”, amelyekre egyre nagyobb nosztalgiával gondolunk, ám a szélsőségek korában már alig tapasztalhatjuk. Most azonban itt az idő, a Kiderül.hu előrejelzése szerint ugyanis a következő napokban:

sok napsütésben, még éppen 30 fok alatti hőmérsékletben lesz részünk helyenként záporokkal, zivatarokkal.

Csütörtökön napos, gomolyfelhős idő valószínű, az ország döntő részén nem lesz csapadék, esetleg a keleti, délkeleti határra sodródhat be kevés zápor, zivatar. Az északi szelet több helyen élénk lökések kísérik, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között valószínű. Pénteken változóan felhős időre lehet számítani, hosszabb-rövidebb napsütéssel, helyenként – főleg az ország keleti, délkeleti felén – előfordulhat zápor, zivatar. Sok helyütt megerősödik az északi, északkeleti szél, a minimum-hőmérséklet 10, 16, a csúcsérték 22, 28 fok között alakul.

Szombaton aztán jobbára derült vagy gyengén gomolyfelhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északkeleti szél, hajnalban 8, 15, a délutáni órákban 20, 25 fokot mérhetünk. Vasárnap napos időben lehet részünk gomolyfelhőkkel, inkább csak délkeleten fordulhat elő egy-egy zápor. Az északi, északkeleti szél megélénkül, néhol megerősödhet, a hajnali 5, 13 fokról 21 és 26 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Hétfőn napos idő várható gomolyfelhőkkel, helyenként zápor, zivatar is lehet. Szélerősödés csak zivatar térségében lehet, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 27 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik