Tudomány

Saját szívét nézte meg a múzeumban egy nő

PM Images / Getty Images
PM Images / Getty Images

Saját szívét tekinthette meg a londoni Hunterian Museum anatómiai kiállításán egy nő, aki 22 éves korában esett át szívátültetésen – írja az IFLScience. Jenifer Sutton egyetemi évei alatt vette észre, hogy nehézséget okoz neki a mérsékelt testedzés, később egy ritka szívbetegséget, restriktív kardiomiopátiát diagnosztizáltak nála, ezért transzplantációra szorult.

A műtétre 2007-ben került sort, Sutton ezt követően engedélyt adott rá, hogy szívét oktatási célzattal kiállítsák, remélve, hogy ezzel felhívhatja az emberek figyelmét a szívbetegségekre és a szervdonorság fontosságára.

A saját szívemet látni nagyon érzelmes és szürreális élmény. Sok szenvedést okozott nekem, amíg bennem volt, az viszont nagyszerű, hogy most emiatt gondolkodnak el az emberek a szívbetegségeken, a transzplantációkon és a szervdonorságon

– mondta el a Salisbury Journalnak.

Jenifer most 38 éves, az átültetésnek hála jó egészségnek örvend és elmondása szerint nagyon vigyáz arra, hogy jó állapotban tartsa új szívét. A BBC-nek azt nyilatkozta, az elmúlt 16 éve fantasztikus volt, és mindezt a donorának köszönheti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik