Tudomány

Pocsék idő jön és hetekig marad

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Az időjárás megítélése persze rendkívül szubjektív, ám az tény, hogy mostanában a körülmények többször is kétségessé tették a hétvégi szabadtéri programok sikerét. Márpedig a tavasz ezek ideális ideje, ám rossz hírünk van: az időjárás továbbra sem lesz optimális.

Két szárazabb nap után szombaton beköszönnek az esők, hétfőtől pedig hosszú ideig a viharoké lesz a főszerep

– mondja a 24.hu-nak Molnár László meteorológus, a Kiderül.hu munkatársa. Nézzük a részleteket.

Jelenleg egy hullámzó frontrendszer hatása alatt állunk, amelyből éjszaka több helyen esett, Zalában és a Vértes területén nagy mennyiségű, 20 milliméternyi csapadék hullott. Szerdán egész nap kitart még a felhős idő, délután a középső országrészben és a Dél-Alföldön számíthatunk záporokra, zivatarokra.

A csütörtök és a péntek nyugalmasnak, vagyis esőmentesnek ígérkezik, szombaton azonban északnyugat felől újabb front éri el térségünket, amiből elszórtan záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A vasárnap délelőtt ismét szárazabb, de felhős lesz, délutántól pedig egy úgynevezett sekély ciklon érkezik. Az Agronaptár.hu hosszabb távú előrejelzése szerint a ciklon hatására

hosszú időre, előre láthatóan május 20-áig fülledt, esős idő várható záporokkal, zivatarokkal.

Visszatérve az elkövetkező napokhoz, a hőmérsékletre nem lehet panasz, 18-23, 19-24 fokos csúcsokkal hozza a májusi átlagot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik