Tudomány

Milliókat kap, aki erre a lakatlan szigetre költözik

Chantal Steyn Photography / Getty Images
Chantal Steyn Photography / Getty Images

Milliókat kereshet, aki vállalja, hogy 13 hónapig egy lakatlan szigeten fog élni – derül ki a BBC cikkéből. A Royal Society for the Protection of Birds nevű jótékonysági szervezet olyan alkalmazottat keres, aki hajlandó lenne a Gough-szigeten dolgozni évi 10,5-11,3 millió forintos fizetésért.

A Gough-sziget több mint 2400 kilométerre található az afrikai kontinenstől, odajutni kizárólag egy hét órás hajóúttal lehet. A szigeten jelenleg hét alkalmazott dolgozik, egyiküknek viszont szeptember lejár a szerződése, így már elkezdték keresni az utódját. A munkavállalók feladata a szigeten élő madárfajok megfigyelése, ezért a pozíció betöltéséhez elvárás a tudományos végzettség vagy a hasonló munka során szerzett releváns szakmai tapasztalat.

Cseppet sem lesz könnyű dolga azoknak, akik elvállalják a különös munkát, a Gough-szigeten ugyanis szélsőséges időjárással kell szembenézniük. Rengeteg eső esik és a hőmérséklet is meglehetősen alacsony, hiszen a terület nagyon közel van a déli sarkvidékhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik