Tudomány

Ez a macska annyit nyom, mint egy ötéves gyerek

Örökbe fogadtak egy, a kövérsége miatt híressé vált macskát – számol be az Insider. A hatéves állat új tulajdonosának célja, hogy lefogyassza az állatot.

A virginiai Richmond Animal Care and Control szerdán osztott meg egy fotót Patchesről, hogy új gazdát találjanak neki. A menhely azt írta, hogy az állat igen aranyos, speciális diétát fogyaszt és egyedi mozgásprogramot végez. Olyan gazdit kerestek, aki segít az egészséges tömeg elérésében.

Patches több mint 18 kilogrammos, ez nagyjából egy ötéves gyerek átlagos tömegének felel meg.

Amikor a példány a menhelyhez került, még 19 kilót nyomott. „Egyértelműen ő a legnagyobb macska, amelyet a személyzetünk valaha látott” – mondta Robin Young, a szervezet koordinátora.

Patches hamar gazdára lelt, a menhely már pénteken arról számolt be, hogy egy helyi nőhöz, Kay Fordhoz kerül. A kétszeres nagymama első pillantásra eldöntötte, hogy örökbe akarja fogadni az állatot. A Richmond Animal Care and Control szerint több száz megkeresés érkezett hozzájuk.

Ford elkötelezett amellett, hogy segítsen a macskának elérni az egészséges testsúlyt, még egy Facebook-oldalt is létrehozott Patches’ Journey néven, amelyen követhető az állat fogyása. A macska havonta nem veszíthet többet fél kilogrammnál, 9-11 kilós fogyással számolva tehát az út igencsak hosszúnak ígérkezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik