Tudomány

Kukába dobott fehér tigris kölyök életéért küzdenek az athéni állatkertben

Petra Rumanová / EyeEm via Getty Images
Petra Rumanová / EyeEm via Getty Images

Az athéni állatkert állatorvosai egy szemetesbe dobott, fehér tigris kölyök életéért küzdenek, amelyről úgy vélik, hogy az illegális vadállat-kereskedelem áldozata lehet – írja a Reuters.

A 3 hónapos fehér tigrist február 28-án találta meg az Attikai Állatpark parkolójában egy szemeteskuka alatt egy takarítónő. Jacques Lesueur, az állatkert alapítója szerint a biztonsági kamerák felvételén az látható, hogy egy jármű előző este, éjfél előtt a kukákhoz hajtott. A hatóságok megpróbálták felkutatni a rendszám felvételek alapján a sofőrt.

A tigris kölyökre nagyon súlyos állapotban bukkantak rá: soványan és kiszáradva.

Noi Psaroudaki, az állatkert állatorvosa szerint valószínűleg nem táplálták megfelelően, emiatt súlyos vitamin- és ásványianyag-hiányban szenved – ami miatt a csontjai is törékenyebbek lehetnek.

A tulajdonos szerint amennyiben a tigris túléli a történteket, máshova kell szállítani, mivel az állatkertben nincs más ilyen állat. Szerencsére nemzetközi vad- és állatvédő szervezetek már felvették a kapcsolatot az állatkerttel.

Az Europol szerint a vadon élő állatok kereskedelme Európában milliárd eurós üzlet, és az európai vásárlóknak eladott egzotikus állatok gyakran Ázsiából és Afrikából származnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik