Tudomány

Videón a ritka pingvinfiókák

San Francisco Chronicle / Hearst Newspapers / Getty Images
San Francisco Chronicle / Hearst Newspapers / Getty Images

Három veszélyeztetett pápaszemes pingvin (Spheniscus demersus) fióka kelt ki az arizonai OdySea Aquariumban – írja az AP News. A létesítmény dolgozói pénteken tettek közzé egy videót az újszülött madarakról, és kiemelték, a fiókák fontos szerepet játszhatnak majd fajuk fenntartásában.

A pápaszemes pingvinek populációi drasztikusan csökkentek az elmúlt évtizedekben, mára már a Természetvédelmi Világszövetség a veszélyeztetett állatok listájára helyezte a madarakat. Az OdySea Aquarium az Állatkertek és Akváriumok Szövetségének tagjaként együttműködésben áll más intézményekkel a faj megmentésének érdekében. A szövetség által létrehozott tenyésztő program célja, hogy megfelelő génállomány álljon a pápaszemes pingvinek rendelkezésére.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

OdySea Aquarium (@odysea.aquarium) által megosztott bejegyzés

Az akvárium dolgozói folyamatosan figyelemmel kísérik a fiókák növekedését, valamint rendszeresen megvizsgálják majd őket, hogy megbizonyosodjanak megfelelő fejlődésükről. A kis pingvineknek egyelőre nem adtak nevet, és a nemüket sem határozták meg. Az OdySea Aquariumban jelenleg 40 pápaszemes pingvin található, a létesítmény falai között eddig 13 fióka jött világra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik