Tudomány

Nyílik a hóvirág, 15 fok lesz szilveszterkor

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Mintha nem is karácsony lenne, hanem márciust írnánk, legalábbis ami az időjárást és a természet állapotát illeti. Az évszakhoz képest több fokkal enyhébb idő megtette hatását: több helyen már bimbós állapotban van a hóvirág és az illatos hunyor, de virágzó fákkal is találkozhatunk – írja az Időkép.hu számos fotóval illusztrálva a természet decemberi „ébredését”.

Cini01 / Időkép.hu

A portál egy másik cikkéből kiderül, hogy kedden hidegfront érkezik hazánkba, szerda és csütörtök hajnalban többfelé lehet fagy, illetve szerdán mindenhol 10 fok alatt maradnak a maximumok. Csütörtöktől azonban délnyugatira fordul az áramlás, újabb felmelegedés jön. Az óév fátyolfelhős-napos, kora tavasziasan meleg idővel búcsúzik, egyedül északon ragadhat be a hajnalra képződő köd, illetve rétegfelhőzet. Itt 5-9 fok között állhatnak meg a maximumok,

máshol viszont 10-15 fokig melegszik a levegő, sőt délnyugaton 16-17 fok is lehet.

Vasárnap, vagyis az új év első napján sem várható változás. A Kiderül.hu előrejelzése szerint január 1-jén a sok fátyolfelhő mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk, ugyanakkor főleg hazánk északkeleti harmadán erősen felhős, párás területek is lesznek, ködfoltokkal. Számottevő csapadék nem valószínű, a déli, délnyugati szél több helyütt megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali 1, 8 fokról 6 és 16 fok közé melegszik fel a levegő, a délnyugati országrészben mérhetik a magasabb, északkeleten az alacsonyabb értékeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik