Tudomány

Tavaszias meleg várható karácsonyra

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

A Kárpát-medencét jelenleg uraló fagyos légtömeget enyhe, óceáni eredetű léghullámok söprik el a hét első felében. A meleg levegő legelőször a magasabb légrétegekben érkezik meg, de ebből eleinte mi keveset fogunk érezni itt a felszínen, ahol kis időre még beragad a hideg levegő – írja az Időkép.hu. A szerdától azonban várhatóan tovább fokozódik az enyhülés, és karácsonykor kifejezetten enyhe, kora tavaszt idéző időjárás jöhet. A Kiderül.hu is azt írja, hogy jelentős enyhülés előtt áll időjárásunk, búcsút inthetünk a havas esélyeknek a karácsonyt illetően:

a hét második felében tavaszias időjárási fordulat érkezik.

December 24-én, szombaton jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd a nap vége felé már vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet. Hazánk több körzetében előfordulhat eső, zápor, majd a nap második felétől csökken a csapadékhajlam, a sokfelé élénk délnyugati, nyugati szél néhol megerősödik. Hajnalban 1 és 8, kora délután 6 és 14 fok között alakul a hőmérséklet, délen, délnyugaton mérhetik a magasabb értékeket.

December 25-én, vasárnap gyengén és erősen felhős, párás területek egyaránt előfordulnak, néhol kisebb eső lehet. A nyugati, délnyugati, majd a déli szél helyenként megélénkülhet, a minimum-hőmérséklet -1, +6, a maximum 5, 12 fok között valószínű.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik