Tudomány

Hét férfit ölt meg a női sorozatgyilkos

Acey Harper / Getty Image
Acey Harper / Getty Image

Aileen Wuornosnak zaklatott gyerekkora volt: szülei már születése előtt elváltak, édesanyja 4 éves korában elhagyta, apjának pedig egy 8 éves kisfiú megerőszakolásáért kellett börtönbe vonulnia. Bátyjával együtt a nagyszülők nevelték, nagyapja többször molesztálta, bátyja pedig már 9 évesen árulta a kislány testét pénzért és cigarettáért – írja a Múlt-kor.hu.

Aileen 13 évesen nagyapja egyik barátjától teherbe esett, majd két évvel később elkergették otthonról. Prostituáltnak állt, és előfordult, hogy még télen is a hólepte erdőben aludt.

Acey Harper / Getti Image Nyomozók Aileen Wuornos és első áldozatának fotójával

Kisebb bűncselekmények után 1989. november 30-án végzett első áldozatával, Richard Malloryval, majd egy éven belül még hat férfit ölt meg. Egy bárban tartóztatták le 1991 januárjában, az esküdtszék még abban a hónapban bűnösnek találta. „Ártatlan vagyok, megerőszakoltak! Remélem, egyszer magukat is meg fogják! Amerika szemétládái!” – fakadt ki ekkor.

A per során önvédelemre hivatkozott, majd 2001-ben kijelentette, hogy hidegvérrel, a pénzért gyilkolt. Nick Broomfield dokumentumfilmesnek pedig arról beszélt, hogy valójában önvédelemből lőtte le áldozatait. Végül 11 évet töltött a halálsoron, 2002. október 9-én végezték ki az akkor 46 éves nőt méreginjekcióval.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik