Tudomány

Lábfejet találtak a Yellowstone egyik forrásában

Idén augusztusban egy megdöbbentő leletet, egy lábfejet találtak a Yellowstone Nemzeti Park egyik termálforrásában – írja az IFLScience. A testrészt a park egyik alkalmazottja fedezte fel, utóbb pedig nyomozás indult a bizarr ügyben. A hatóságok a közelmúltban bejelentették: genetikai elemzés révén be tudták azonosítani a lábfej tulajdonosát.

Az érintett forrás a Yellowstone déli részén fekszik. A park szerint a maradvány július 31-én, reggel kerülhetett a vízbe. Hogy miként, azt nem tudni, de az idegenkezűség nem valószínű.

A friss adatok alapján a láb Il Hun Róé, egy 70 éves Los Angeles-i férfié.

Bizonyítékok hiányában Ro halálának körülményei nem tisztázottak.

Nem ez az első alkalom, amikor a világhírű park vizeiben hal meg valaki. 2016-ban egy 23 éves férfi hagyta el a kijelölt útvonalat, egy gejzírbe pottyant, teste pedig feloldódott.

A Yellowstone óriási mennyiségű magma fölött helyezkedik el. A parkban nagyjából 10 ezer olyan termálvíz található, amelyet rendkívül forró, savas talajvíz táplál. A forrásokban már több mint 20 ember halt meg, a vizek pedig sok további személynek okoztak sérüléseket. A baj elkerülhető, ha a látogatók nem térnek le a hivatalos útvonalakról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik