Tudomány

Lapátolni lehetett a jeget Tiszabecsen

Kedden késő este zivatarok alakultak ki az északkeleti határ közelében, az Időkép.hu beszámolója szerint Milotán és Tiszabecsen is tekintélyes mennyiségű jég esett. Kedden egy gyenge hidegfront vonult át fölöttünk, mögötte tőlünk északra, északkeletre kellően labilissá vált a légkör zivatarok kialakulásához. Ezekből a zivatarokból jutott két erősebb példány a késő esti órákban az északkeleti határ közelébe.

A zivatar elvonulását követően lapátolni lehetett a jeget

Rozsalyi13 / Időkép.hu

A Kiderül.hu előrejelzése szerint napközben fokozatosan csökken a köd és rétegfelhőzet kiterjedése, ezt követően gyengén vagy közepesen felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Kisebb körzetekben tartósan megmaradhat a rétegfelhőzet, csapadék az ország döntő részén nem lesz, de a még ködös tájakon néhol szitálás, délután pedig egy-egy helyen gyenge eső előfordulhat.

Csak a Dunántúl északi felén élénkülhet meg a délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között valószínű, a hosszabban borult tájakon lesz hűvösebb. Késő este 7 és 15 fok között alakul a hőmérséklet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik