Tudomány

Videón a budapesti bébilajhár

A közönség szavazhatja meg a Fővárosi Állat- és Növénykert honlapján szerda éjfélig, hogy Diego, Mateo vagy Nico legyen-e a Pálmaházban fejlődő lajhárkölyök neve – közölte az intézmény az MTI-vel kedden. A Pálmaházban élő kétujjú lajhárok (Choloepus didactylus) rendszeresen megörvendeztetik a közönséget kölykökkel.

A legutóbbi kicsi júliusban született, az első hetekben, hónapokban azonban nem sokat láthattak belőle a látogatók. Mostanra egy kis szerencsével már jól meg lehet figyelni.

Az Állatkert a közelmúltban egy videót is közzétett a csaknem három hónapos állatról.

A kölyök még mindig anyja hasán csimpaszkodva viteti magát, de már szilárd táplálékot is fogyaszt.

A tájékoztatás szerint Lili, az anyaállat, aki már fél tucat kölyköt nevelt fel, maga is az Állatkertben jött a világra, ahogy az ő anyja, a 29 éves Banya is. Az apát Zippónak hívják, ő szeptember eleje óta az Amszterdami Állatkert lakója.

Az intézmény a voksokat szerdán éjfélig várja, az eredményt pedig csütörtökön ismertetik. A szavazáson arról lehet dönteni, hogy Diego, Mateo, vagy Nico legyen-e a lajhár neve. Voksolni itt lehet.

A Fővárosi Állat- és Növénykert különleges figyelmet fordít az úgynevezett vendégízületesek, azaz az emlősök azon csoportjának a bemutatására, ahová a hangyászok, az övesállatok és a lajhárok is tartoznak. A nagyközönség már most is láthatja sörényes hangyászokat, a nagy szőröstatukat, a matakókat, valamint a kétujjú lajhárokat. A városligeti intézmény szándékai szerint a közeljövőben egy újabb érdekes fajjal gazdagítják a bemutatandó vendégízületesek körét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik