Tudomány

Elmarad a hőség, de a komoly eső is

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A következő napokban hőségre már nem kell számítani. Helyenként előfordulnak ugyan záporok, zivatarok, de az ország legnagyobb részén tovább tart az aszályos időjárás –írja a Kiderül.hu. Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett az ország nagy részén több órára kisüt a nap, de erősebben felhős területek, illetve időszakok is várhatók. Elszórtan előfordulhat záporeső, zivatar, nagyobb eséllyel a Dunántúlon és a keleti megyékben. Az északi, északkeleti szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik,

a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25 és 33 fok között alakul, de nyugaton néhol hűvösebb is lehet.

Kedden a gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütésre számíthatunk, a Dél-Dunántúlon egy összeáramlási vonal mentén helyenként, valamint a Tiszántúlon elszórtan várható zápor, zivatar. Több helyen megélénkül az északi, északkeleti szél, helyenként erős lökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jobbára 14 és 20 fok között alakul, de a kevésbé felhős, szélvédett tájakon ennél néhány fokkal hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű.

Szerdán hidegörvény érkezhet térségünkbe, az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több-kevesebb napsütés valószínű, elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Élénk, időnként erős lökések kísérhetik az északi, északkeleti szelet, hajnalra döntően 13 és 20 fok közé, a kevésbé felhős, szélvédett helyeken 13 fok alá hűlhet a levegő. A délutáni órákban 25, 30 fok valószínű.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik