Tudomány

Bajba jutott delfineket sikerült megmenteni

Több tucatnyi szakértő és önkéntes dolgozott órákig hét delfin megmentésén – írja az MTI. Az állatok egy olyan folyóban rekedtek meg, amely az Amerika északkeleti partjánál húzódó Cape Cod-öbölbe ömlik.

A wellfleeeti Herring folyóban szerdán hajnalban vették észre az atlanti fehérsávos delfineket. Az International Fund for Animal Welfare (IFAW) nemzetközi állatvédő jótékonysági szervezet szerint a mentőcsapat egy órával később már a helyszínen volt.

A Cape Cod-öbölben nem ritka, hogy delfinek kerüljenek a part közelébe, mivel a régióban nagy az árapály ingadozása.

Misty Niemeyer, az IFAW tengeri emlősök mentésével és kutatásával foglalkozó csoportjának munkatársa szerint az állatok megérkezésükkor jó állapotban voltak, egészségesnek tűntek, de gyorsan kellett cselekedniük, mert tudták, hogy napos, meleg idő lesz. Arra is figyelniük kellett, hogy a dagály elvonulása után nehogy megint megrekedjenek a sekély vízben.

JZHunt / Getty Images

A több mint százkilós, 2 méter hosszú példányokat egy kifejezetten delfinek szállítására tervezett járművel vitték a Provincetown előtti mélyebb vizekhez, ahol szabadon engedték őket. A legnagyobb delfinre ideiglenes műholdas jeladót is felerősítettek, hogy nyomon tudják követni a csoport útját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik