Tudomány

Egy új kutatás szerint ezek a leghatékonyabb flörtölési technikák

Egy új tanulmányban a szerzők a leghatékonyabb flörtölési technikákat ismertetik – írja az IFLScience. Leif Edward Ottesen Kennair, a Norvég Tudományos és Műszaki Egyetem munkatársa csapatával heteroszexuális norvégiai és amerikai főiskolai hallgatók véleményét vizsgálta. A résztvevőknek egy kérdőívet küldtek, melyben 40 eltérő flörttípust mutattak be.

Az alanyoknak értékelniük kellett az egyes módszereket attól függően, hogy a flörtölő nő vagy férfi, illetve hogy hosszú vagy rövid távú kapcsolatot keres-e. A kutatók a résztvevők extroverziós szintjét, életkorát, vallásosságát, kapcsolatra való hajlandóságát, illetve vonzerejét is felmérték.

Hogy mi a leghatékonyabb, az a nemtől és attól függ, hogy a flört célja egy hosszú vagy rövid távú kapcsolat

– mondta Kennair. Azoknál a nőknél például, akik átmeneti partnert kerestek, az emberek a szexuális elérhetőség jelzését érezték a leghatékonyabbnak. A válaszadók szerint ezeknél a nőknél a baráti érintkezés, így az ölelés nem elegendő, ennél konkrétabb és közelebbi testkontektus kell.

A rövid távú kapcsolatra vágyó férfiaknak ezzel szemben több technikára kell támaszkodniuk. A nőknél a leghatékonyabbnak ítélt taktikák szexuális és fizikai jellegűek, a férfiaknál viszont ezeken felül a mosoly és a bókolás is meghatározónak bizonyult. A megkérdezettek szerint emellett érdeklődést is kell mutatniuk a beszélgetés iránt, és meg kell nevettetniük kiszemeltjüket. A hosszú távban gondolkozó férfiak esetében a kulcs már a nagylelkűség és az elköteleződési hajlandóság jeleinek közvetítése.

Thomas Barwick / Getty Images

Az alanyok úgy látták, hogy a humor vagy a másik fél megnevettetésének képessége leginkább a tartós párt kereső férfiaknál jelentős faktor. A technikát legkevésbé az egyéjszakás kalandra vágyó nőknél gondolták hatékonynak.

Azt azonban, hogy valaki nevessen vagy kuncogjon a másik fél viccein, mindkét nem esetében jó módszernek érezték. Úgy tűnik, a nőknél különösen fontos, hogy érzékeltessék a másik féllel, ha viccesnek találják. Amennyiben valakinek gondot okoz a humorizálás, a mosolygás és szemkontaktus is beválhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik