Tudomány

Kettétört a gonosz démon lelkét őrző szikla

Sanamoo / Getty Images
Sanamoo / Getty Images

Kettéhasadt egy híres japán vulkanikus szikla, a Szessószeki – írja a The Guardian. A gyilkos kőként is ismert szikla a japán mitológia szerint Tamamo-no-Mae maradványait őrzi. A jókai (démon) egy kilencfarkú, varázserővel rendelkező róka, aki egy gyönyörű nő alakjában részt vett a Toba császár (1107-1123) elleni összeesküvésben.

A hagyomány úgy tartja, hogy Tamamo-no-Mae lelke a Naszu hegy egyik lávadarabjába ágyazódott, amely érintésre képes ölni.

A kő az elmúlt napokban kettévált, a közösségi oldalak japán felhasználói pedig elkezdték feleleveníteni a folklórt.

Korábban egy buddhista szerzetes olyan szertartást hajtott végre a helyszínen, amelynek köszönhetően a démon a hiedelem szerint elcsendesült. A babona azonban fennmaradt, többen később is érezni vélték a gonosz lelket a sziklánál. Sokan úgy vélik, hogy Tamamo-no-Mae közel ezer év után most feltámadt.

Érdemes kiemelni, hogy a Szessószekin már évekkel korábban megfigyeltek repedéseket. A kő kettéhasadása valószínűleg az erózió miatt történt: a csapadék a repedéseken át bekerült, elősegítve a struktúra elgyengülését. Mivel a Szessószeki fontos regionális látványosság, elképzelhető, hogy helyre fogják állítani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik