Tudomány

Késik a Star Trek sztárjának űrutazása

Az előre jelzett erős szél miatt szerdára halasztották William Shatner keddre tervezett űrutazását – írja az MTI. A kanadai színész leginkább az első Star Trek-sorozatból ismert, Kirk kapitányt alakította.

Shatner a Blue Origin vállalat New Shepard űrhajójával indult volna útnak október 12-én. Jeff Bezos cége az időjárás-előrejelzésre hivatkozva szerdára halasztotta az NS-18 felbocsátását.

A 90 éves Shatner és további három ember egy tíz percen át tartó űrutazáson vesz majd részt.

A színész lesz a legidősebb ember, aki valaha az űrbe jutott.

A Blue Origin űrturistáknak kínál utazásokat. A cég szerint már csaknem 100 millió dollárért (31 milliárd forintért) adtak el jegyeket.

Bennett Raglin / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Ez lesz a második alkalom, amikor a cég embereket utaztat az űrbe. Bezos a testvérével, valamint az eddigi legfiatalabb és a legidősebb űrutassal együtt részt vett a Blue Origin júliusi, első repülésén.

Az űrhajó a Földtől 105 kilométeres magasságba jut majd. A kapszulában Chris Boshuizen, a NASA korábbi mérnöke, Glen de Vries, a Medidata szoftvercég társalapítója, illetve Audrey Powers, a Blue Origin küldetésekért és repülési műveletekért felelős alelnöke is helyet kap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik