Tudomány

Keresik a Marie Claire Go Green nagykövetét

Marie Claire
Marie Claire
Nyolc magyar nőt mutat be a Marie Claire magazin, akik szívükön viselik a környezet sorsát, és aktívan részt is vesznek a szemléletformálásban. Tudományos kutatásokat készítenek, tanítanak, posztolnak, könyvet írnak, és saját életmódjukkal is jó példát mutatnak. Az április 22-én – Go Green melléklettel – megjelent magazinban ismerkedhetnek meg velük az olvasók, majd a Marie Claire weboldalán szavazhatnak arra, aki számukra a leginspirálóbb.

Negyedik alkalommal készíti el a Marie Claire magazin Go Green mellékletét, amelyben környezetvédelemmel, fenntarthatósággal kapcsolatos kezdeményezéseket, történeteket, hasznos tudnivalókat mutatnak be. Ez a lapszám ökopapíron jelenik meg, és lebomló fóliába csomagolják. Aktuális, 46 oldalas mellékletben foglalkoznak a Tisza-tó megtisztításával, a koronavírus-járvány ökológiai hatásával, a filmgyártásban bevezetett zöld újításokkal, a körforgásos divattal, és azokkal a kérdésekkel is, amelyek a fenntartható életet szem előtt tartó szülőket foglalkoztatják.

Idén is keresik a Marie Claire Go Green nagykövetét

A magazinban bemutatott nyolc aktivista közül a weboldalukon – marieclaire.hu/gogreen-szavazas/ – választhatják ki az olvasók a számukra leginspirálóbb jelöltet. A nyertes az év hátralévő részében megosztja velünk tudását, történeteit, és gyakorlati tippeket is ad.

A Marie Claire Go Green nagykövetjelöltjei:

  • Antal Évi, a Vászonzsákoslány, a low waste életmód népszerűsítője.
  • Aszalós Réka erdőökológus, a 10 millió Fa közösség szakértője.
  • Korn Anita, a Ruhastory alapítója, a fenntartható divat népszerűsítője.
  • Kump Edina környezetkutató, a hulladékmentes.hu tulajdonosa és szakmai vezetője.
  • Mengyán Eszter újságíró, a Holy Duck blog gazdája, a környezettudatos ruhatár népszerűsítője.
  • Mohácsi Nusi, a Shamo bags alapítója, az egyszerűbb élet népszerűsítője.
  • Munkácsi Brigitta, a Nempazar blog alapítója.
  • Tóth Andi közgazdász, zero waste tanácsadó.

A szavazás időtartama: 2021. április 22. – május 9. éjfél. A Go Green melléklet főtámogatója a VOLVO. A szavazók és a nyereményjáték-kérdésre helyesen válaszolók között 25 db 10 000 Ft értékű Oázis Kertészet vásárlási utalványt sorsolnak ki. A Marie Claire legfrissebb száma április 22-től kapható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik